Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

@Beáta 

Souhlasím, já jsem to nemyslela tak, že poukazuji na to, že si Asiati čepovali kafe do termosek, že to budeme dělat všichni. Jenom moc nemám ráda, když se říká a píše, že jenom Češi dělají  nebo nedělají tohle a chovají nebo nechovají se takhle, protože to prostě není pravda a občas se jako hovada chovají příslušníci různých národů a ras :D Toť vše.  

3 Citovat

Přidám svoje .. kreditku mám tu nejobyčejnější 4U od KB - world credit, měsíčně za ní neplatim ani korunu, primárně pořízena pro rezervaci aut. Přidanou hodnotou mi jest zdarma vstup do salonku - lítám převážně z Vídně, zatím využito 3x, zejména před ranním letem se snídaně fakt hodí .. nic odnikud neodnáším a vodu si pak do letadla čepuju u wc z pítka. Dnes využito poprvé i po příletu ...slušně jsem se na recepci zeptala, zda je možný vstup i v tomto případě, bylo mi s úsměvem odpovězeno že ano, bez problémů .. velmi ráda jsem toho využila, protože bus do Brna mi jel až za další 3 hodiny.

Někdo tu myslím kdysi psal, že si našel po příletu random odlet na tabuli a do salonku s tím šel a jupiii ono to vyšlo ... no nevím .. proč místo slušného dotazu hned lež ? .. nikoho nesoudim, ale určitá kultura je podle mě na místě i zde .. i když má kreditku opravdu dnes už kdekdo, vstupy do salonků zdarma jako bonus, nechovat se jako strup je pro mě tak nějak samozřejmostí .. odkud pak pramení všechny ty pomluvy na adresu Čechů ? .. ale hranice máme každý jinde, já jsem stará škola ☺️

 

 

 

 

 

 

0 Citovat

Dnes potvrzeno do app - Erste od 2.05. počet vstupu do LoungeKey zvýšen na 8. Neomezený počet vstupu do Erste Premier Lounge v Praze a Mastercard v Praze, Bratislavě a Vídni.

1 Citovat

Kdyby me to enchtelo pustit do salonku na kartu, na kterou mam mit narok, asi bych risknul to tou kartou zaplatit a pak resit s bankou reklamaci

0 Citovat

to už tady jednou přece někdo řešil a s reklamací potom neuspěl.
Takže na to bych byl spíš opatrný.

 

0 Citovat

  1. Audit napsal(a):

Dnes potvrzeno do app - Erste od 2.05. počet vstupu do LoungeKey zvýšen na 8. Neomezený počet vstupu do Erste Premier Lounge v Praze a Mastercard v Praze, Bratislavě a Vídni.

Kde to tam vidis?

0 Citovat

Taky to tam mam


viber-image-2023-04-30-14-35-57-021.jpg

0 Citovat

Ahoj, mám ČSOB we a plánuji při odletu zpět využít salonek na Lounge Key. Stačí kartu předložit nebo se musím i nějak registrovat a aktivovat účet na loungekey?

díky.

0 Citovat

stači jen předložit, registrace není nutná

0 Citovat

Předložit a říct, že chceš využít LoungeKey. To je důležité! 🙂

Někde na netu jsem totiž četl nářky, jak někomu naúčtovali vstup přímo a ne na LoungeKey, protože to zjevně nezmínil a jen jim podal kartu. A mnoho salonků má i vstup napřímo bez jakéhokoliv členství. 

1 Citovat

Mnoho? Myslíš tím VIE, PRG a BTS...

0 Citovat

Salonků, které akceptujou lidi “z ulice” bez členství, jen za zaplacení, je víc…

0 Citovat

Mnohem víc 😂😂😂

1 Citovat

Ano, ale byla zmíněna KK ČSOB. Že do salonku může každý, kdo si to zaplatí je snad jasné. To by asi nepsal mnohem víc, ale všechny, když si to zaplatíš.

0 Citovat

A myslíš, že si lze zaplatit vstup do každěho salonku při prichodu? To asi težko. On psal hlavně naučtovali. A tobě budou něco účtovat, když půjdeš v Praze nebo ve Vidni na kreditku CSOB?? O tom, že to nedává smysl, aby upozorňoval na to nahlasit LoungeKey na těchto letištích ani nemluvě.:-)

0 Citovat

Tak pokud pujdes s CSOB kartou do Erste na T2 tak ti to nauctujou - bud do Lounge Key nebo na kreditku.

Takze, ano, smysl to ma.

0 Citovat

Ale on psal při odletu zpět, takže ja jsem to pochopil jako zpáteční  let. Těžko je tedy řeč o Praze. Možnost, že pracuje v cizině a vrací se zpět z PRG je poměrně malá :-)

0 Citovat

No, o Praze jsi tady mluvil ty…

0 Citovat

No jo. Já  automaticky měl na mysli T1. Asi by každý majitel podobné karty měl vědět,  kde má volné vstupy. Praxe je ale dle dotazů zde bohužel jiná. 

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Hlásím se z BUD. Zdejší MasterCard salónek nově pro zahraniční karty včetně MC World Elite za 30 EUR.

Konečně na základě osobní zkušenosti mohu potvrdit výše uvedené a doplnit, že od 1.2.2023 mají zákazníci "divné, nyní renovované" MC lounge s MC World Elite platební kartou vydanou mimo území malého Maďarska 🇭🇺 dle Trianonské dohody již příslušně zpoplatněn.

Bezplatný vstup do salóniku na BUD se tedy již stal minulostí a zůstanou jen v vzpomínky na předodletový i popříletový relax s palačinkami i douškem pálinky ...

 

 

0 Citovat

Píši info,jak dopadly naše "odmítnuté" karty z KB (sphere vip) v salonku v Bratislavě (velká kauza dvou piv pár stránek zpět:-). V dubnu překvapivě zamítnutý vstup, i když vždy v minulosti byl vstup bez problémů. Dle obsluhy v salonku před časem měnili terminál, a ten aktuálně většinu karet zamítá. Po návratu jsme se kontaktovali s KB a ti nám potvrdili, že vstup do salonku jsme zdarma měli mít, a doporučili napsat reklamaci, aby se tím mohli zabývat. Další odlet z BTS jsme měli teď 20.5., den před odletem kontakt z KB, že jejich manager je na dovolené, a nestihne to vyřídit do dalšího našeho odletu. Přeaktivovali nám karty a máme zkusit vstup, kdyby i v tomto případě terminál karty odmítal, mají domluvené se salonkem, že i tak klienty KB pustí,bez ohledu na to, co hlásí terminál. V salonku, stejná situace, karty zamítnuté, ale paní na recepci věděla o nás, opsala si údaje z karet ručně a do salonku nás pustila. Dnes info z banky, že v terminálu v salonku v BTS aktualizovali software a karty by již měl pouštět bez problému. Takže kdo teď měsíc, dva zkoušel vejít do salonku a vstup mu byl zamítnut "neprávem", můžete zkoušet vejít teď, již by mělo být vše "ok"

7 Citovat

Přátelé, prosím, poraďte. Karta Revolut- plán Premium. Pochopila jsem správně, že při zpožděném letu zadám údaje do aplikace a ona mi na základě toho "vyplivne" salonek, do kterého mohu zdarma jít (asi na základě QR kódu???) A máte někdo zkušenost se slevou do letištního salonku, když máte jen dlouhé čekání na následující let? Děkuji

0 Citovat

Ano, ale ty údaje o letu musíte zadat nejpozději 2 hodiny před plánovaným odletem. Vyzkoušeno na vlastní kůži nemám, protože jsem si na přidání letu vzpomněl všeho všudy jednou. Pokud se let zpozdí o víc než hodinu, měl by se v aplikaci Revolut objevit QR kód, který ukážete při vstupu.

Vstup do salónku přes Revolut jsem nezkoušel, ale aktuálně stojí 720 Kč. Seznam salónků je přímo v aplikaci. Vstup je potom zase přes QR kód.

 

Mimochodem, Revolut teď mění poskytovatele z LoungeKey na DragonPass.

1 Citovat

Smart delay od Revolutu má podmínku, že si plánovaný let a cestující do aplikace vložíte (registrujete) minimálně 2 hodiny před plánovaným časem odletu. Měli by ho pak sami hlídat a v případě zpoždění minimálně o hodinu sami kód poslat. Registrovat se ale dá i mnohem dříve.

Pokud jsem pochopila správně, možnost využít 1× za den. Registrovat druhý let za jeden den totiž šlo.

Se slevou do salonku zkušenost nemám, 720 Kč za ty, na které jsem koukala, mi nepřijde jako zajímavá sleva.

2 Citovat

https://help.revolut.com/cs-CZ/h...unge-pass/

0